Du er her: Forside -> Mat - > Lei av brente pølser og frossenpizza?


Lei av brente pølser og frossenpizza?

Publisert den 21.11.2019 av Borgund Times

Lengter du etter et måltid som virkelig kan fylle deg opp og gir deg den næringen du trenger og ikke bare sukkerfylte kjeks?

 Skrevet av. Andreas Jemtegård


Foto av Jarek Ceborski på Unsplash


Tips 1: Du kan lage mesteparten av maten på en panne

Det er utrolig mye som en kan bli stekt på en panne; fisk, kylling, Storfekjøtt, gulrot, brokkoli, ruccola og til og med kokt spagetti. Alt kan puttes i en panne og stekes uten noe problem, så lenge du ikke prøver å lage suppe. Bare husk at når maten blir lysebrun og sprø, så er det ofte et tegn på at maten ferdig.



Foto av Isaac Azoska på Unsplash


Tips 2: Kylling er raskt å steke

Det er smart å planlegge litt hva du legger i pannen først. For eksempel om du skal steke et stykke med storfekjøttdeig med løk og gulrot. Da burde du legge i kjøttet før grønsakene. Men om du heller har et stykke med kylling, så burde du la løk og gulrot steke litt før du legger kyllingen oppi. Det kommer også an på om du steker hele fileter eller tynne strimlene. Så dersom du vil steke kjøttet veldig raskt, kan du kutte det opp i tynnere stykker.


Tips 3: Det er bedre å ha for lite krydder enn for mye

Tankegangen bak dette tipset er at det er enklere å legge til mer krydder (salt, oregano, grillkrydder osv.) enn å ta vekk det du allerede har hatt i. Bare ta litt i maten du lager, smak om det er nok eller ikke, og så repeterer du til det er nok. Dersom du ikke vil riske å ha i for mye, kan du alltids ikke ha i noe krydder i det hele tatt og bare ha det på i etterkant.



Foto av Andra Ion på Unsplash


Så da er det bare å putte noe i pannen og lage et måltid etter eget ønske! Vi kan ikke love at ditt først forsøk kommer til å være fantastisk, men det er bare å fortsette å prøve, fordi en lærer best når en gjør feil. Lykke til med matlagingen!