Intervju av Helsesekretær

Intervju av Helsesekretær Spesial

 

For å bli helsesekretær kan man gå utdanningsløpet med VG1 helse og oppvekstfag, VG2 helseservice og VG3 helsesekretær etter det. Når du er ferdig med helsesekretær på VG3 er du utdannet som helsesekretær.

I arbeid som helsesekretær i laboratoriet gjør du veldig mye forskjellig. Det kan være å ta blodprøver, analysere hurtigtester, setter injeksjoner, arbeide på skiftestue og i poliklinikk, utføre sårskift, fjerne sting, måle blodtrykk, ta EKG, utføre spirometri og assisterer legen ved undersøkelser og småkirurgi.

Som helsesekretær i arbeid på sykehus eller på legekontor har du også forskjellige ting du kan gjøre. Du kan for eksempel ta imot pasienter, vurdere viktighetsgrad og ta imot timebestillinger, registrerer diagnoser og takster, og utfører pasientdokumentasjon.

Her på Borgund VGS har helsesekretærene et eget øvingsrom hvor de kan øve seg på å ta imot kunder og ta forskjellige tester på hverandre. Disse testene kan være blodprøve, urinprøve, blodtrykk og mye annet forskjellig.

For å arbeide som helsesekretær må du ha egenskaper som går på om du liker å jobbe med mennesker, kunne være profesjonell, renslig/hygienisk, ta vare på pasientene og yte god service til de. Du må kunne behandle pasientene dine på rett måte, og se alle behovene deres. Alle pasientene dine skal føle seg respektert og de skal føle at du virkelig har godt noe godt for den, og hjulpet de med det du kan gjøre.

Vi var så heldig å fikk intervjue en av elevene fra helsesekretær. Det kan du se her: 


Media

Lest 1450 ganger Sist redigert torsdag, 18 januar 2018 10:07
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Mer i denne kategorien « TIP Borgund Vgs