×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 16291
Søkertall til vidregående opplæring 2016

Søkertall til vidregående opplæring 2016

Søkertallet til videregående skole har kommet ut om vi ser en stor endring fra tidligere år. Det er også flere søkere til yrkesfaglige skoler en hva det var i 2015.

I år er det 47% som søker yrkesfaglig utdanning og der er 53% som har søkt studieforbredene utdanningsprogram. Statistikken begynner altså å gjevne seg ut. Betyr dette at det ikke er like upopulært å gå en yrkesfaglig skule? Eller kan statistikken gjenspeile seg i etterspørselen på arbeidsmarkedet?

 

Her på Borgund er det kraftig flere søkere på helse og oppvekst og elektrofag en hva det var i 2015.

 

kan dette ha noe med oljekrisa vi er på vei inn i ? At unge ikke satser utdanning innen oljebransjen for da vet de at fremtiden kan være usikker? Vil det bety at ungdommen har begynnt å tenke langsiktig og ønsker å ha en sikker fremtid?

 

Økninger er størst på helse og oppvekstfag. Prosenten på antall søkere har stege med hele 13% siden 2015. Det at helse og oppvekstfag har fått betraktelig flere søkere er forståelig med tanke på at i helsesektoren er du alltid etterspurt, uansett hvor du befinner deg i Norge. I helsesektoren er du alltid sikra jobb for det vil alltid være bruk for helsepersonell.

 

Det utdanningsprogrammet som har størst nedgang i antall søkere er teknikk og industriell produksjon. Der har prosenten gått ned med 10% siden 2015. Dette utdanningsprogrammet kan være relevant for de som ønsker å jobbe i oljebransjen. Så dette kan forklare nedgangen, men det finnes også andre muligheter for de som ønsker dette utdanningsprogrammet.

 

Konklusjonen er at elevene har følgt med på arbeidsmarkedet og sett hvilken utdanning som er etterspurt i samfunnet, det vises veldig på tall når det gjelder søking til oljerelatertefag og helsesektoren.

Vi har også hatt en undersøkelse her på skolen. Der vi testet 11 elever i utdanningsprogrammene bygg og anleggsteknikk, elektrofag, teknikk og industriell produksjon, design og handverk og restaurant og matfag.

 

Testen viser at i byggteknikk var det 11/11 som tenkte at de hadde en sikker fremtid om de søkte dette utdanningsprogrammet.

 

I helse og oppvekst var det 10/11 som tenkte de hadde en sikker fremtid om de utdannet seg innen dette utdanningsprogrammet.

 

I design og håndverk var det 7/11 som tenkte de hadde en sikker fremtid etter endt utdanning.

 

I teknikk og industriell produksjon var det 8/11 som var sikker på at de hadde en sikker fremtid.

 

I restaurant og matfag var det 10/11 som trudde de hadde en sikker fremtid av å søke dette utdanningsprogrammet.

 

Lest 1034 ganger Sist redigert torsdag, 03 november 2016 19:22
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

About Author