×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 16288

Sterk historie for ungdom: «Jeg er bare Ida»

Kultursekken - “jeg er bare Ida”

 

13-21.oktober fikk vi på Borgund Videregående besøk av kultursekken som i år er

“Jeg er bare Ida.”

 

En sterk forestilling rettet mot ungdom fra 15 år (10.kl) og vaksne, om vold og mishandling. En forestilling om hva som er «normalt», om hvordan man formes av oppveksten, om hvordan vi behandler hverandre og om å bryte ut av boblen. Ny norsk dramatikk basert på workshops med ungdom, forskning og intervju med personer som har opplevd akkurat dette, altså vold.

Ida har hatt en vanskelig oppvekst. Hennes sterkeste ønske er å etablere et sunt kjærlighetsforhold. Men hvordan skaper man noe man ikke vet hva er? Hvordan lager man en ny mur for seg selv som 17-åring? Hvordan kan man komme seg ut av noe man er gått så langt inn i at man nesten ikke har peiling lenger? Og hvordan deler man sin egen virkelighet når vennene eg helt annen normal verden..…

“NKVTS har gjort en undersøkelse blant norske 15-åringer om vold: 27 prosent av guttene hadde opplevd vold fra annen ungdom. For jentene var tallet på 13 prosent. En dansk rapport om kjærestervold viser at hver åttende jente og hver tyvende gutt i aldersgruppen 16 til 24 år har vært utsatt for vold fra sin kjæreste. Det er stor sannsynlighet for at fenomenet er like utbredt her.” Fra www.ungdomogvold.no. I samarbeid med Stiftelsen Tryggere er det lagt opp til workshops i etterkant av framsyninga der elevane skal delta aktivt i samtalen.

Forestillinga tar 55min + 45min spørsmål/foredrag.

Lest 1019 ganger Sist redigert torsdag, 29 oktober 2015 08:48
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

About Author