Bloggere og medie- Norge MÅ ta ansvar

Bloggere og medie- Norge MÅ ta ansvar

Hver eneste dag bruker vi flere timer på sosiale media. Det siste året har det foregått en stor bloggkrig mellom de største bloggerne. Noen av de mener at de ikke har ansvar for at unge jenter blir påvirket mens andre bloggere mener at de har all skyld sammen med medie – Norge. 

 

En blogger som har engasjert seg veldig i dette er Kristin Gjelsvik som går under bloggen styleconnection.no. Hun mener at bloggerne på topplista har mye av skylden for at unge jenter helt ned i 10 – 12 års alderen forteller henne daglig at de blant annet vil bruke konfirmasjonspengene sine og at de ikke kan vente til de blir 18 for da kan de bruke pengene på silikon. Hun mener også at nå er det nok og at bloggerne må slutte å normalisere dette med å operere seg og at de ikke tenker på konsekvensene av å brette ut om alle slags operasjoner disse har gått igjennom på bloggen. 

 

Se Kristin Gjelsvik sin video HER 

 

Gjelsvik er tydelig oppgitt i videoen som er laget 1 år siden første video angående presset for unge jenter på sosiale media. Hun føler seg alene om å kjempe kampen og hun mener at det blir ikke bedre over at medie – Norge ikke bidrar med å fremme saken om at dette med at bloggerne normaliserer operasjoner og skaper et såpass stort press ikke er normalt.

Hun prater også om media og at det er vår 4.statsmakt, altså media. De skal være med på å bidra til at samfunnet vårt blir endret. Hun mener at hvis de hadde lagt inn en innsats om å skrive om dette hadde det kanskje blitt lagt mer fokus på at det med operasjon og det å endre seg selv fordi andre gjør det, fordi det liksom er ”populært” er IKKE normalt. Men istedenfor velger de å legge vekt på det som er klikkvennlig, de tingene som genererer penger samtidig som de fokuserer på de mest usunne og de farligste bloggerne vi har her i landet. De frontes jevnlig slik at de igjen kan livnære seg og nyte disse klikkene som bloggerne genererer. Mediehus har blant annet bloggkontrakter med bloggere som ødelegger dagens unge.

Men hvorfor er det egentlig sånn? Hvorfor blir vi så mye påvirket av sosiale media og da spesielt bloggere. I dag er media en stor del av hverdagen vår. Mange føler de er pliktig til å være på sosiale media og det kan være vanskelig å holde seg oppdatert uten å ha facebook, instagram, twitter og snapchat. Men hva mener du? Blir du påvirket?

Se også: Spørreundersøkelse – Sosiale media og den påvirkning HER! 

Lest 644 ganger Sist redigert torsdag, 16 mars 2017 13:04
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)