Russen må ta ansvar...

Russen må ta ansvar... Spesial

Nå er det på tide å snakke litt om hvor late vi ungdom og russen skal tillate oss selv å være. Vi må snakke litt om hvor lite som faktisk skal til for å vise at vi bryr oss og hvordan vi kan bidra positivt her i samfunnet. Tiden er kommet for å fortelle litt om hvorfor vi mener at “Krafttak mot kreft” burde være en obligatorisk russeknute.


Det har vært en viktig tradisjon i mange år at russen samler seg og går med bøsse mot kreft. Dessverre er det alt for mange ungdommer som ikke kunne brydd seg mindre. Det er rett å slett trist å se hvor mange som ikke bryr seg og derfor velger å ikke stille opp. Bare på Borgund Vgs er vi ca. 90 russ og det er bare rundt halvparten som har vervet seg til å gå med bøsse. Vi er spente på hvor mange som møter opp på dagen. Det kunne absolutt vært verre, men det er langt ifra bra nok.

Russestyret var oppgitt over hvor mange følelsesløse russ de møtte. De følte alt for få hadde vervet seg, og valgte derfor å ta seg en runde i klassene for å verve flere. Mange av kommentarene de fikk, handlet om at kreft ikke påvirker dem på noen måte. Det er ikke tøft å rope ut av det er “chill å få kreft”. Tenk å være så følelsesløs, hver dag er det flere tusen mennesker som kjemper kampen mot kreft, mange som mister sine kjære på grunn av kreft. De aller fleste blir påvirket av kreft, enten via nær familie eller andre i nærmiljøet. Da har vi ikke engang nevnt de som får kreft selv. Vi har muligheten til å være med å gjøre en forskjell, det tar oss 2 timer av livet der vi går rundt å samler inn penger til videre studier om kreft. Noe som er med på å støtte dem som lever i et mareritt og ikke minst at kanskje en dag er kreft en sykdom som er lettere kan helbredes.

Årets innsamling går til forskning på uhelbredelig kreft. Hver dag får ca. 90 mennesker i Norge beskjed om at de har kreft. Mange av de får også beskjed om at det er kreft som ikke kan kureres. Ved å bidra i Krafttak mot kreft vil vi kunne gjøre en forskjell. Hver krone hjelper og alt går til kreftforeningen og kreftforskning. Vi kan bidra til å forbedre livskvaliteten til både de med uhelbredelig kreft og de rundt. Ved å bidra kan vi gi dem flere gode år sammen.

russ

Det er ikke ukjent for de fleste at russen ikke akkurat har det beste ryktet på seg. Ved å bidra til noe godt i samfunnet, kan vi vise at det er ikke bare tull og elendighet russen finner på. Å verve seg som bøssebærer er definitivt den fineste russeknuten, og helt klart den man kan være mest stolt av. Jeg håper du sitter igjen med noen tanker, hvordan kan noen velge å ikke gå? Er det på grunn av været? Fordi de heller vil se serie? Hvis du har et svar, kommenter gjerne.

Har du ikke meldt deg til bøssebærer? Vil du likevel bidra? Nå kan du gjøre en forskjell, i Borgund sin digitale innsamling til Kreftforeningen. Slutt å tenk på deg selv! Nå må du åpne øyne, det er alt vi ber om. Det finnes så mange som trenger hjelp men du gidder ikke? HER kan du sende inn et valgfritt beløp, for hver krone hjelper. Vi takker for all støtte, for det betyr så utrolig mye.

Lest 1054 ganger Sist redigert torsdag, 02 mars 2017 11:22
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)