Her er dommerne fra en av konkurransene. Fra venstre: Aksel Longva, Odd Harald Nilsen og Hallvard Grøtta Giske Her er dommerne fra en av konkurransene. Fra venstre: Aksel Longva, Odd Harald Nilsen og Hallvard Grøtta Giske Foto: Ingeborg Ness

"TIP" topp konkurranse

Tirsdag 17. januar var Borgund Times på besøk hos avdelingen teknisk og industriell produksjon, der det ble gjennomført skolekonkurranse på industridelen. Der foregikk det konkurranse innenfor sveising og dreiing. Det var totalt seks videregående skoler i Møre og Romsdal som var med i konkurransen. Vi i Borgundtimes fikk gleden av å intervjue både dommere, lærere og deltakere i konkurransen.

 

Konkurransen som var en frivillig påmeldelse, gikk ut på at en vinner fra hver kategori ble kvalifisert videre til fylkesmesterskapet og eventuelt videre til NM. Det er første gangen deltakerne er med på noe lignende, men konkurranse innen yrkesfag har pågått i mange år. Opplæringskontoret for teknisk tjeneste på Sunnmøre var de som ga inspirasjon og støtte til deltakerne. Forberedelsene for sveising pågikk i 2 til 3 uker i forveien, som i følge lærer var knapt med tid. Konkurransen for dreiing begynte å bli forberedt 2 måneder i forveien. Forberedelsen gikk ut på at de fikk tegninger som de fikk øve på.

 

Vi fikk intervjuet deltakerne før de hadde fått sin vurdering fra sensor. Deltakerne var veldig spente og nervøse, men var fornøyd med resultatet. De legger ved de tror det er tett løp og høyt nivå blant elevene, men alle er en verdig vinner. Den ene sensoren var Ole Eldar Alnes, som kom fra bedriften Sperre, han var en av de to sensorene som skulle vurdere elevenes innsats. Han sier det er høyt nivå og bra innsats fra elevene. Han hadde enda ikke fått sett på alle resultatene da vi intervjuet ham, men så langt var resultatet bra.

 

Konkurransen varte i flere timer, og når vi i Borgund Times kom tilbake hadde de allerede kåret vinnerne innenfor de forskjellige kategoriene. Det var et jevnt løp, og det var vanskelig å kåre en vinner, men her er vinnerne som dommerne kom frem til:

 

  • Bil, skade lakk - Beatrice Bjørdal, 2TPB1

  • Kjøretøy - Jon Henrik Kjerstad Paulsen, 2TPKJ1

  • Maskin - Marius Kjerstad Austerslått, 2TPIT1

  • Sveis - Joakim Haugen, 2TPIT1

Lest 743 ganger
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)