Stadig færre bruker rus i skoletiden

Stadig færre bruker rus i skoletiden

Kun 34 av 165 elever i alderen 16 til 25 år sier de bruker røyk, snus eller andre rusmidler på daglig basis.

 Det kommer frem i en undersøkelse gjort av Borgundtimes. Vi spurte totalt 165 elever, der utfallet av undersøkelsen var svært positivt. Hele 95% av elevene i alderen 17 år sier nei til at de røyker.

 

- Jeg er svært fornøyd med dette resultatet, sier en glad Arne Tangen, da vi intervjuet han i forbindelse med undersøkelsen vår. Han er assisterende rektor på borgund videregående skole, og forteller videre at de har jobbet med forebyggende tiltak mot rus. Det både med hjelp fra skolevakt, lærere og politi.

 

Han trekker frem at møtene med politiet har vært svært nyttige, og ser betydelig fremgang med mindre rus på skolen. Skolen har en intensjonsavtale med politiet, som vil si at de har faste møter med politiet. Politiet kan ellers komme på uforutsette besøk og ved behov.

 

Det vises i en undersøkelse av Folkehelseinstituttet at 30% av alle voksne som i dag bruker rus, ble avhengig i ung alder. Den kritiske alderen for å bli avhengig er mellom 13 til 20 år, som gjør det enda viktigere med rusfrie videregående skoler i Norge i dag.

 

Resultatet av undersøkelsene:

 

Røyk:

 

Snus:

Andre rusmidler:

Lest 642 ganger Sist redigert torsdag, 15 desember 2016 10:12
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)