×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 16307

Nyheter (35)

Latest News

Når er det egentlig greit å pynte til jul?

torsdag, 16 november 2017 08:02 Skrevet av

Julen er rett rundt hjørne! Kanskje du allerede har pyntet til jul og er ferdig med alle julegavene. Eller kanskje du ikke har begynt å tenke på jul engang? Vi har spurt flere elever på Borgund vgs om når de synes det er greit å pynte til jul.

Borgund Times reklamefilm 2017/2018

torsdag, 02 november 2017 12:19 Skrevet av

 MIK-elevene har startet arbeidet med Borgund Times. Sjekk ut reklamefilmen!

 

Beslektede videoer

Visste du at....

torsdag, 02 november 2017 10:11 Skrevet av

Baguette.jpg

Du kan bestille mat som er tilpasset deg i kantina?

Ta en titt på elevutsalget på Borgund!

torsdag, 06 april 2017 07:01 Skrevet av

Har du hørt om elevutsalget på Borgund videregående skole? Vi tok turen innom og snakket med noen av de 18 elevene som går der, og fikk høre litt om hva elevutsalget går ut på.

5 ting å gjøre i påsken

torsdag, 30 mars 2017 07:22 Skrevet av

 

Det nærmer seg påskeferie og mange er kanskje bekymret for hva de skal finne på i ferien eller er redd for at det skal bli kjedelig. Vi i Borgund Times har funnet 5 ting du kan gjøre med venner og familie eller alene for at du skal få en super påskeferie! 

Påskeskirenn

Lage til forskjellige løyper som man kan gå på langrenn med. For eksempel lage til en løype hvor alle deltakerne skal gå to runder hver og bruke så nærme som mulig tid på begge rundene. Vinneren kan for eksempel få en premie.

 

Male egg
Å male egg er en koselig aktivitet du kan gjøre med familie eller venner. Du lager to små hull i eggene, ett i toppen og ett i bunnen av egget. Så blåser du ut innholdet i egget. Når du har gjort dette sitter du igjen med et helt tomt egg. Så maler du det slik du vil det skal se ut. 

Påskekrim

Påskekrim er en obligatorisk aktivitet i påsken. Hvert år kommer det nye påskekrimmer. Er du ikke typen som liker å lese, så kommer det alltid påskekrim på TV. Tips: Tørst av Jo Nesbø!

 

DIY - påskeegg
Vil du lage ditt eget spesielle påskeegg? Da selger dem umalte påskeegg på hobbybutikker. De kan du dekorere akkurat slik du vil ha dem. Eller en billigere løsning? Finn et gammelt påskeegg, det går helt fint å male og dekorere dem også. Du kan for eksempel dekorere dem med fjær, klistremerker, maling, papir, stickers, patches osv osv. La kreativiteten din sette sine spor!

 

Spille spill

Sett deg ned med familie og venner og ha en skikkelig fin spilletid sammen. Noen eksempler på spill er: Ryktet går, monopol, geni, kortspill, fantasi.

Så samle familien og venner og ha en koselig påske.

God påske fra oss i Borgund Times!

Bloggere og medie- Norge MÅ ta ansvar

torsdag, 16 mars 2017 11:00 Skrevet av

Hver eneste dag bruker vi flere timer på sosiale media. Det siste året har det foregått en stor bloggkrig mellom de største bloggerne. Noen av de mener at de ikke har ansvar for at unge jenter blir påvirket mens andre bloggere mener at de har all skyld sammen med medie – Norge. 

 

En blogger som har engasjert seg veldig i dette er Kristin Gjelsvik som går under bloggen styleconnection.no. Hun mener at bloggerne på topplista har mye av skylden for at unge jenter helt ned i 10 – 12 års alderen forteller henne daglig at de blant annet vil bruke konfirmasjonspengene sine og at de ikke kan vente til de blir 18 for da kan de bruke pengene på silikon. Hun mener også at nå er det nok og at bloggerne må slutte å normalisere dette med å operere seg og at de ikke tenker på konsekvensene av å brette ut om alle slags operasjoner disse har gått igjennom på bloggen. 

 

Se Kristin Gjelsvik sin video HER 

 

Gjelsvik er tydelig oppgitt i videoen som er laget 1 år siden første video angående presset for unge jenter på sosiale media. Hun føler seg alene om å kjempe kampen og hun mener at det blir ikke bedre over at medie – Norge ikke bidrar med å fremme saken om at dette med at bloggerne normaliserer operasjoner og skaper et såpass stort press ikke er normalt.

Hun prater også om media og at det er vår 4.statsmakt, altså media. De skal være med på å bidra til at samfunnet vårt blir endret. Hun mener at hvis de hadde lagt inn en innsats om å skrive om dette hadde det kanskje blitt lagt mer fokus på at det med operasjon og det å endre seg selv fordi andre gjør det, fordi det liksom er ”populært” er IKKE normalt. Men istedenfor velger de å legge vekt på det som er klikkvennlig, de tingene som genererer penger samtidig som de fokuserer på de mest usunne og de farligste bloggerne vi har her i landet. De frontes jevnlig slik at de igjen kan livnære seg og nyte disse klikkene som bloggerne genererer. Mediehus har blant annet bloggkontrakter med bloggere som ødelegger dagens unge.

Men hvorfor er det egentlig sånn? Hvorfor blir vi så mye påvirket av sosiale media og da spesielt bloggere. I dag er media en stor del av hverdagen vår. Mange føler de er pliktig til å være på sosiale media og det kan være vanskelig å holde seg oppdatert uten å ha facebook, instagram, twitter og snapchat. Men hva mener du? Blir du påvirket?

Se også: Spørreundersøkelse – Sosiale media og den påvirkning HER! 

Spørreundersøkelse - Blir DU påvirket av sosiale media?

torsdag, 16 mars 2017 10:57 Skrevet av

Sosiale media har aldri før vært så stort som i dag. 1,3 millioner nordmenn* er aktive brukere på Instagram, hvor mange følger profiler med flere hundre tusen følgere som legger ut bilder som de unge i dag vil kalle inspo. Det er lett å bli påvirket og vi i BorgundTimes ville finne ut hvor mange av 100 tilfeldige elever føler at de blir påvirket av press når det gjelder sosiale media. 

 

Ut i fra undersøkelsen ble resultatet slik:

Vi kan se at så mye som 87% av de vi spurte sier at de blir påvirket av sosiale media hver eneste dag. Mens de resiterende som er igjen er det totalt 13% som mener at de ikke blir påvirket av sosiale media.

I spørreundersøkelsen kunne elevene krysse under på hvilket sosiale media de følte de er eller har blitt påvirket av. De to kategoriene som vant overlegent var Instagram og  blogg.

Men hvorfor er det egentlig sånn at vi blir så lett påvirket av sosiale media? Vi har aldri vært så mye på sosiale media som er vi er den dag  i dag. Vi lever i dag i et stort mediesamfunn. Mye av det som skjer i vårt daglige liv skjer på nettet. Vi påvirkes av det som omgår oss og der vi er. Men er det egentlig negativt?

Svaret er både ja og nei. Det finnes blant annet mange unge blir påvirket av for eksempel bloggere og folk med flere ti tusener følgere på Instagram.

 

Se også – Bloggere og medie – Norge MÅ ta ansvar! HER!

Vi ønsker deg velkommen til oss, Jørgen!

torsdag, 09 mars 2017 09:02 Skrevet av

Jørgen Ljoså tar utfordringen på strak arm!

Russen må ta ansvar...

torsdag, 02 mars 2017 11:06 Skrevet av

Nå er det på tide å snakke litt om hvor late vi ungdom og russen skal tillate oss selv å være. Vi må snakke litt om hvor lite som faktisk skal til for å vise at vi bryr oss og hvordan vi kan bidra positivt her i samfunnet. Tiden er kommet for å fortelle litt om hvorfor vi mener at “Krafttak mot kreft” burde være en obligatorisk russeknute.

Filmanmeldelse Lion: A long way home

torsdag, 02 mars 2017 10:57 Skrevet av

- En rørende og imponerende film basert på en sann historie.

5 i kantina

torsdag, 02 mars 2017 09:19 Skrevet av

Vi har spurt fem elever fra Borgund om hvor mye penger de bruker i kantinen i løpet av en uke. Svarene var svært varierende.

Krafttak mot kreft

torsdag, 09 februar 2017 09:47 Skrevet av

Det nærmer seg tiden for årets innsamling til Kreftforeningen. Russen er aksjonens viktigste samarbeidspartner og over 90% av bøssebærerne er russ. De siste årene har russen samlet inn over 100 millioner kroner til kreftsaken.

Popular News

Vinterferie ble før i tiden kalt brenselferie fordi dem brukte…
Vi på påbygg vg3 har fått inspirasjon fra den norske…
 MIK-elevene har startet arbeidet med Borgund Times. Sjekk ut reklamefilmen!…

"TIP" topp konkurranse

torsdag, 09 februar 2017 08:41 Skrevet av

Tirsdag 17. januar var Borgund Times på besøk hos avdelingen teknisk og industriell produksjon, der det ble gjennomført skolekonkurranse på industridelen. Der foregikk det konkurranse innenfor sveising og dreiing. Det var totalt seks videregående skoler i Møre og Romsdal som var med i konkurransen. Vi i Borgundtimes fikk gleden av å intervjue både dommere, lærere og deltakere i konkurransen.

BorgundTimes og NAV om jobb

torsdag, 02 februar 2017 09:29 Skrevet av

Her på Borgund vgs er vi så heldige at vi har vår egen NAV-avdeling. Hovedmålet deres er at ungdommer ikke slutter på videregående. Samtidig kan de hjelpe med økonomi, lærlingplass,  jobbsøknader eller CV. De har også kontakt med Barnevernet og andre organisasjoner om det skulle være nødvendig.

Om du er en av de mange ungdommene som er i lykkerus i starten av måneden, men som føler seg deprimert og blakk de tre siste ukene. Ja, da kan NAV hjelpe deg. Med en jobb kommer erfaring, og det er noe av det viktigste man kan ha på en søknad når man eventuelt skal søke på en jobb man virkelig ønsker seg. Når man har en jobb kan man også fokusere mer på sparing som kan komme godt med når man skal begynne å spare til bolig. Det å ha en jobb er bra på flere områder enn bare lønn. Det er sosialt og man skaper et nettverk man kanskje kan bruke senere i livet.

Når det kommer til hvordan man skal få seg en jobb er NAV tilstede for å hjelpe. Som nevnt tidligere har erfaring mye å si når man skal søke på jobb. Mange ungdommer blir litt umotivert, om ikke nervøse når de ser kravene en jobb stiller til deg som person. Derfor kan det være smart å stille opp på diverse arrangement som trenger frivillige arbeidere.

Her er 12 tips fra NAV og oss i BT til hva du kan gjøre for å skaffe deg en jobb:

 • Vær aktiv på fritiden

 • Prøv å få arbeidserfaring tidlig (sommerjobb)

 • Ikke vær kresen

 • Ta hvilken som helst jobb

 • GO for a NO

 • Søk selv om du er usikker om du kommer inn.

 • Ta på deg ansvar

 • Har du et nettverk, BRUK DET!

 • Møt opp selv når du leverer en søknad

 • Begynn med frivillig arbeid

 • Fullfør videregående

 • Kontakt NAV eller rådgiver!

 

Det at du er under 18 er ikke en god unnskyldning til å ikke søke på jobb. Du får flere nei, men det er fortsatt like viktig med erfaring.

Snapchat

torsdag, 02 februar 2017 07:38 Skrevet av

Snapchat er en mobilapplikasjon for deling av foto og video utviklet av en gruppe studenter ved Stanford University, og ble offisielt utgitt i App Store i september 2011.Ved hjelp av denne tjenesten kan brukerne ta bilder, spille inn video, dele historier, legge til spesialeffekter (tekst, tegning og filter) og sende sine bilder eller videoer til en egen kontrollert liste over mottakere.

Målgruppe:

Applikasjonens viktigste målgruppe er mellom 13 og 23 år, men antallet av brukere som er eldre enn dette er økende. Det er også blitt mer vanlig at eldre voksne i alderen 40 år og oppover har tatt i bruk Snapchat. Det kommer ofte nye filtere på appen, noen skjønnhetsfilter og noen tulle filter. Appen skanner ansiktet ditt og plasserer et filter slik det passer til ansiktet ditt. Her er noen eksempler på filter som en kan bruke:

Det er også skjønnhetsfilter som jevner ut huden og får fram sterkere farger i for eksempel øynene: 

Og noen filter er laget for flere personer:

Det er mange grunner til å snakke med venner gjennom snapchat, noen grunner er at samtalene du har blir slettet og bildene du sender blir også slettet. Mange mener at å sende en snap til en person du ikke kjenner er enklere enn å sende en melding. Snapchat blir også brukt av firma eller kjente personer til markedsføring.

https://no.wikipedia.org/wiki/Snapchat

Hvilken julebrus er egentlig best?

fredag, 16 desember 2016 07:16 Skrevet av

 

Spesielt nå, like før jul, blir det gjort store innkjøp på julebrus. Vi her i Borgund Times hjelper deg med å velge hvilken julebrus du skal kjøpe inn! Vi har gjort en blindtest på to av våre ansatte for å se hvilke julebrus de synes er best.