Nyheter (28)

Latest News

Vi ønsker deg velkommen til oss, Jørgen!

torsdag, 09 mars 2017 09:02 Skrevet av

Jørgen Ljoså tar utfordringen på strak arm!

Russen må ta ansvar...

torsdag, 02 mars 2017 11:06 Skrevet av

Nå er det på tide å snakke litt om hvor late vi ungdom og russen skal tillate oss selv å være. Vi må snakke litt om hvor lite som faktisk skal til for å vise at vi bryr oss og hvordan vi kan bidra positivt her i samfunnet. Tiden er kommet for å fortelle litt om hvorfor vi mener at “Krafttak mot kreft” burde være en obligatorisk russeknute.

Filmanmeldelse Lion: A long way home

torsdag, 02 mars 2017 10:57 Skrevet av

- En rørende og imponerende film basert på en sann historie.

5 i kantina

torsdag, 02 mars 2017 09:19 Skrevet av

Vi har spurt fem elever fra Borgund om hvor mye penger de bruker i kantinen i løpet av en uke. Svarene var svært varierende.

Krafttak mot kreft

torsdag, 09 februar 2017 09:47 Skrevet av

Det nærmer seg tiden for årets innsamling til Kreftforeningen. Russen er aksjonens viktigste samarbeidspartner og over 90% av bøssebærerne er russ. De siste årene har russen samlet inn over 100 millioner kroner til kreftsaken.

"TIP" topp konkurranse

torsdag, 09 februar 2017 08:41 Skrevet av

Tirsdag 17. januar var Borgund Times på besøk hos avdelingen teknisk og industriell produksjon, der det ble gjennomført skolekonkurranse på industridelen. Der foregikk det konkurranse innenfor sveising og dreiing. Det var totalt seks videregående skoler i Møre og Romsdal som var med i konkurransen. Vi i Borgundtimes fikk gleden av å intervjue både dommere, lærere og deltakere i konkurransen.

BorgundTimes og NAV om jobb

torsdag, 02 februar 2017 09:29 Skrevet av

Her på Borgund vgs er vi så heldige at vi har vår egen NAV-avdeling. Hovedmålet deres er at ungdommer ikke slutter på videregående. Samtidig kan de hjelpe med økonomi, lærlingplass,  jobbsøknader eller CV. De har også kontakt med Barnevernet og andre organisasjoner om det skulle være nødvendig.

Om du er en av de mange ungdommene som er i lykkerus i starten av måneden, men som føler seg deprimert og blakk de tre siste ukene. Ja, da kan NAV hjelpe deg. Med en jobb kommer erfaring, og det er noe av det viktigste man kan ha på en søknad når man eventuelt skal søke på en jobb man virkelig ønsker seg. Når man har en jobb kan man også fokusere mer på sparing som kan komme godt med når man skal begynne å spare til bolig. Det å ha en jobb er bra på flere områder enn bare lønn. Det er sosialt og man skaper et nettverk man kanskje kan bruke senere i livet.

Når det kommer til hvordan man skal få seg en jobb er NAV tilstede for å hjelpe. Som nevnt tidligere har erfaring mye å si når man skal søke på jobb. Mange ungdommer blir litt umotivert, om ikke nervøse når de ser kravene en jobb stiller til deg som person. Derfor kan det være smart å stille opp på diverse arrangement som trenger frivillige arbeidere.

Her er 12 tips fra NAV og oss i BT til hva du kan gjøre for å skaffe deg en jobb:

 • Vær aktiv på fritiden

 • Prøv å få arbeidserfaring tidlig (sommerjobb)

 • Ikke vær kresen

 • Ta hvilken som helst jobb

 • GO for a NO

 • Søk selv om du er usikker om du kommer inn.

 • Ta på deg ansvar

 • Har du et nettverk, BRUK DET!

 • Møt opp selv når du leverer en søknad

 • Begynn med frivillig arbeid

 • Fullfør videregående

 • Kontakt NAV eller rådgiver!

 

Det at du er under 18 er ikke en god unnskyldning til å ikke søke på jobb. Du får flere nei, men det er fortsatt like viktig med erfaring.

Snapchat

torsdag, 02 februar 2017 07:38 Skrevet av

Snapchat er en mobilapplikasjon for deling av foto og video utviklet av en gruppe studenter ved Stanford University, og ble offisielt utgitt i App Store i september 2011.Ved hjelp av denne tjenesten kan brukerne ta bilder, spille inn video, dele historier, legge til spesialeffekter (tekst, tegning og filter) og sende sine bilder eller videoer til en egen kontrollert liste over mottakere.

Målgruppe:

Applikasjonens viktigste målgruppe er mellom 13 og 23 år, men antallet av brukere som er eldre enn dette er økende. Det er også blitt mer vanlig at eldre voksne i alderen 40 år og oppover har tatt i bruk Snapchat. Det kommer ofte nye filtere på appen, noen skjønnhetsfilter og noen tulle filter. Appen skanner ansiktet ditt og plasserer et filter slik det passer til ansiktet ditt. Her er noen eksempler på filter som en kan bruke:

Det er også skjønnhetsfilter som jevner ut huden og får fram sterkere farger i for eksempel øynene: 

Og noen filter er laget for flere personer:

Det er mange grunner til å snakke med venner gjennom snapchat, noen grunner er at samtalene du har blir slettet og bildene du sender blir også slettet. Mange mener at å sende en snap til en person du ikke kjenner er enklere enn å sende en melding. Snapchat blir også brukt av firma eller kjente personer til markedsføring.

https://no.wikipedia.org/wiki/Snapchat

Hvilken julebrus er egentlig best?

fredag, 16 desember 2016 07:16 Skrevet av

 

Spesielt nå, like før jul, blir det gjort store innkjøp på julebrus. Vi her i Borgund Times hjelper deg med å velge hvilken julebrus du skal kjøpe inn! Vi har gjort en blindtest på to av våre ansatte for å se hvilke julebrus de synes er best.

Stadig færre bruker rus i skoletiden

torsdag, 15 desember 2016 09:48 Skrevet av

Kun 34 av 165 elever i alderen 16 til 25 år sier de bruker røyk, snus eller andre rusmidler på daglig basis.

Stjeling i kantina, påvirker dette deg?

torsdag, 15 desember 2016 09:25 Skrevet av

Kantina på Borgund VGS er fortvilet over stjelingen av varer som har foregått den siste tiden. Fortsetter stjelingen blir de nødt til å ta ytterligere grep. Dette vil gå utover elevene selv.

Undersøkelse om juksing

torsdag, 08 desember 2016 09:22 Skrevet av

Vi har tatt en undersøkelse på internett der vi har 180 besvarelser, vi har ikke gått ut fra elevene på Borgund men elver fra mange steder i Norge. Undersøkelsen går ut på juksing under prøver. Hvilket fag er det enklest å jukse i? Hvorfor jukser man? For svar se hva vi har fått ut ifra undersøkelsen vi har tatt.

Popular News

Borgund sin egen kantine har et flott utvalg av mat…
Her på Borgund vgs er vi så heldige at vi…
  Da er det tid for hospitering igjen.
Snapchat er en mobilapplikasjon for deling av foto og video…

Black Friday er her igjen!

torsdag, 24 november 2016 11:04 Skrevet av

Black friday har lenge vært et konsept man bruker for fredagen etter thanksgiving i november, en gang i året. Store butikkjeder lokker deg inn med mange gode tilbud og det er nesten umulig å motstå fristelsen.

 

I historien var Black Friday kjent som et stort kollaps i finansmarkedet i 1869. Da gikk aksje og gullprisene rett ned. I senere tid har Black Friday blitt brukt til å fremme positiv vekst i salgsmarkedet. Butikker bruker denne dagen til å kunne tilby veldig lave priser på produkter.

 

Det var ikke før i 2009 at dette konseptet kom til Norge. “Norwegian Outlet” var de første som startet denne årlige trenden her i Norge og det var en STOR suksess. Året etter i 2010 følgte Komplett.no opp som den første nettbutikken som markedsførte seg med Black Friday. I dag er alle av de største butikkjedene her i Norge med på dette konseptet, og de er ikke fornøyde med bare en dag. Expert sammens med flere andre lanserer flere dags tilbud eller “pre” Black Friday tilbud som varer enten en dag eller hele uken frem til fredag.

 

Selv om du ser mange tilbud i ei reklameavis, IKKE la deg lure. Det er ofte et litt dårligere tilbud blir plassert med flere bedre tilbud. Dette er noe selgeren gjør bevisst for at kjøperen skal få et inntrykk av at alt er billig. For å hjelpe deg litt har vi kommet opp med noen tips for å gjøre handelen lettere.

 
 

Tips for å gjøre handelen lettere:

 
 • Sjekk prisjakt.no

Denne nettsiden gir deg full kontroll på prisutviklingen på produkt du ønsker deg.

 
 • Gjør handel din på nett

Då slipper du køene i butikkene

 
 • Lag deg en handleliste før du drar på butikken

Da slipper du å tenke på alt annet som ser attraktivt ut.

 
 • Ikke bruk opp alt av penger, husk du trenger mat resten av måneden

Det er en felle mange faller i når man går inn i en butikk og bare skal ha en vare, men kommer ut med fem.

Kommende filmer 2016/2017

torsdag, 24 november 2016 09:30 Skrevet av

Kommende filmer 2016/2017

 

Det er få ting som slår en god filmopplevelse. Har du for andre gang vært gjennom alle filmene på netflix? Da er det på tide å komme seg på kino å se det nyeste og beste! Her har du en oversikt over de filmene vi har trekt fram, som noen av høydepunktene den nærmeste tiden.

OD-dagen

torsdag, 24 november 2016 09:11 Skrevet av

Operasjon Dagsverk er verdens største solidaritetsaksjon av, med og for ungdom. Hvert eneste år velger omtrent 100 000 norske ungdommer å jobbe i solidaritet for at ungdommer andre steder i verden skal ha like muligheter til god utdanning som det vi har. Operasjon dagsverk er delt i to, informasjonskampanjen vår Internasjonal Uke, og selve OD-dagen.

Intervju av hospiteringselever

torsdag, 24 november 2016 09:05 Skrevet av

Forrige uke var det hospitering for elever ved Spjelkavik og Sula ungdomsskole. Vi har intervjuet tre forskjellige linjer.